Εδώ μπορείτε να βρείτε χρήσιμα εργαλεία για startups!

 

Ιστοσελίδες

  • Δεν έχει σημασία αν θέλεις να πουλήσεις προϊόντα, μια εφαρμογή η αν θέλεις να είσαι affiliate για προϊόντα άλλων: σίγουρα θα έχεις μια ιστοσελίδα. Μάλλον η καλύτερη λύση είναι το WordPress. Είναι πολύ καλό σύστημα και είναι δωρεάν.
  • Domain / URL και φιλοξενία (Hosting) για ιστοσελίδες: Στην Ελλάδα πολύ γνωστή είναι η εταιρία papaki.gr στην οποία φιλοξενείται και το startupminds.gr μας. Εδώ θα βρείτε περισότερες πληροφορίες: papaki.gr
  • Όποιος έχει μια ιστοσελίδα και θέλει να φτιάξει ωραίες εικόνες στα blog άρθρα ή στις σελίδες, μπορεί να χρησιμποιήσει το Canva. Είναι φοβερός ο αριθμός των σχεδίων που μπορεί να φτιάξει κανείς δωρεάν εκεί. Έχει και ένα δωρεάν tutorial που επεξηγεί το πως λειτουργεί.
  • Το WordPress έχει κάποια ενσωματωμένα themes για την οπτική εμφάνιση της ιστοσελίδας σου. Για να ανεβάσεις τα πράγματα στο επόμενο επίπεδο ίσως ψάχνεις κάτι πιο επαγγελματικό. Εδώ προτείνουμε την Elegant Themes, που έχει πάνω από 260.000 πελάτες και μια πολύ καλή προσφορά. Ρίξε μια ματιά στην ιστοσελίδα τους.
  • Όποιος σκέφτεται να φτιάξει το δικό του podcast αλλά δεν ξέρει πως, θα βρει έναν πολύ καλό δωρεάν βίντεο οδηγό στο Smart Passive Income

Email Marketing

  • “The money is in the list”, λένε πολλοί γνωστοί blogger. Ειδικά αν ο σκοπός σας είναι να βγάλετε χρήματα σαν blogger, το να έχετε ένα newsletter και μια λίστα με συνδρομητές για το newsletter είναι πολύ σημαντικό. Λογικά χρειάζεστε και ένα πρόγραμα για να στέλνετε τα newsletters σας. Εμείς χρησιμοποιούμε το MailChimp για τα για τα δικά μας. Είναι έυκολο στην χρήση και είναι δωρεάν για newsletters μέχρι 12.000 παραλήπτες ανά μήνα.
  • Συνήθως θα βρείτε αυτές τις 2 υπηρεσίες για email marketing: Aweber και MailChimp. Αν θέλετε να μάθετε τι προσφέρει η καθε εταιρία/υπηρεσία, τότε αυτό το άρθρο της Elegant Themes (στα Αγγλικά) θα σας δώσει μια πρώτη ιδέα.

Προγράμματα υποστήριξης για startups

  • EGG (Enter Grow Go): πρόγραμμα υποστήριξης της Eurobank

Freelancing

Υποψήφιοι πελάτες βρίσκονται σε όλο τον πλανήτη και όχι μόνο στη γειτονιά, πόλη ή ευρύτερη περιοχή κατοικίας μας. Το ίντερνετ ως μέσο για παροχή υπηρεσιών σαν μορφή επιχειρηματικότητας αποτελεί πλέον μια κατεξοχήν καλή επιλογή. Υπάρχουν αρκετές πλατφόρμες στις οποίες μπορείτε να βρείτε πελάτες για να πουλήσετε τις υπηρεσίες σας, με την πιο γνωστή να είναι elance.com

Pin It on Pinterest

Shares
Share This