Φώφη Μιμή-Σαλτιέλ

Φώφη Μιμή-Σαλτιέλ

Beauty

Είμαι η Φώφη, και από τον Απρίλιο του 2013 διαχειρίζομαι το coworking space coho στη Θεσσαλονίκη.

Στο coho προσφέρουμε σε ελεύθερους επαγγελματίες, startups και σε όποιον έχει την ελευθερία να εργαστεί από όπου το επιθυμεί, ένα χώρο εργασίας χωρίς υψηλά κόστη και πάγια. Προσφέρουμε τη λύση στο πρόβλημα που οι ίδιοι αντιμετωπίσαμε όταν, γύρω στο 2009 και λόγω κρίσης, αποφασίσαμε να κλείσουμε τα γραφεία που διατηρούσαμε ως τότε και να δουλέψουμε ο καθένας από το σπίτι του. Τότε διαπιστώσαμε ότι η εργασία από το σπίτι δεν ήταν παραγωγική και οι συναντήσεις της ομάδας σε καφέ που προσέφεραν σύνδεση στο διαδίκτυο και μεγάλα τραπέζια για τους υπολογιστές μας δεν ήταν πάντα αποτελεσματικές.

Κάπως έτσι γεννήθηκε το coho που σχεδιάστηκε με τρόπο ώστε να προσομοιάζει το άνετο και ευχάριστο εργασιακό περιβάλλον ενός σπιτιού ή ενός καφέ με ταυτόχρονη προσφορά των χαρακτηριστικών και διευκολύνσεων μιας επαγγελματικής στέγης (αποφυγή απομόνωσης, επικέντρωση στην εργασία και όχι σε άλλες ενέργειες κλπ). Είναι ένας σύγχρονος, ανοιχτός χώρος εργασίας, συνεργασίας και επαγγελματικής ανάπτυξης όπου επαγγελματίες και business startups βρίσκουν όλες τις απαραίτητες υποδομές, ευκαιρίες αποτελεσματικής δικτύωσης με άλλους επαγγελματίες, δυνατότητα υποστήριξης από έναν κύκλο έμπειρων συμβούλων, καλό καφέ και πολύ προσιτές τιμές.

Στο coho έχουμε την ευκαιρία να συναντάμε ανθρώπους, να ακούμε τις επαγγελματικές τους ιστορίες, τις επιτυχίες τους, τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν και συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν. Και αυτές τις ιστορίες θέλουμε να μοιραστούμε μαζί σας σαν έμπνευση και σαν πυξίδα στην πορεία σας. Ο δρόμος προς την επιτυχία δεν είναι εύκολος αλλά ούτε και ανέφικτος. Και αφού τα κατάφεραν κάποιοι, ποιος λέει ότι δεν μπορούμε να τα καταφέρουμε και εμείς;

Αλέξανδρος Ζεκάκης

Αλέξανδρος Ζεκάκης

Beast 1

Ονομάζομαι Αλέξανδρος και γεννήθηκα το 1985 στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας. Από το 1990 και μετά συνέχισα τη ζωή μου στην Καβάλα, ώσπου το 2010, και αφότου ολοκλήρωσα τις σπουδές μου στο τμήμα διαχείρισης πληροφοριών, μετακόμισα στη Θεσσαλονίκη για να εργαστώ.

Έκτοτε απασχολούμαι σταθερά στον κλάδο της μετάφρασης – και εγώ ένας ακόμη εργαζόμενος του 8ώρου, που παράλληλα παρατηρεί εξ αποστάσεως το φαινόμενο των startups να εξελίσσεται…

Heavy thinker and sometimes doer ήταν μέχρι πρότινος το μότο μου, οπότε και αποφάσισα πλέον να εισέλθω και εγώ στον μαγικό κόσμο των startups και όχι ως απλός παρατηρητής βλ. thinker αλλά ως doer.

Η ευφυϊα και δυναμικότητα των ανθρώπων που παρατήρησα τα τελευταία χρόνια και ακόμα παρατηρώ, με ιντριγκάρει όσο τίποτα και έτσι δε θα μπορούσα να σκεφτώ πιο ελκυστική ιδέα από το Startup Minds. Εδώ μπορώ να συνεχίσω να παρατηρώ το χώρο, αλλά πλέον ως ενεργός συμμετέχων σε αυτόν και μου δίνεται η δυνατότητα να μάθω και προπάντων να μοιραστώ!

Μία αστείρευτη πηγή ιδεών και γνώσεων περιμένει να εξερευνηθεί και να διαχυθεί. Η ομάδα μας θα προσπαθήσει να μεταλαμπαδεύσει ότι μπορεί δια μέσω συνεντεύξεων, αναζήτησης και επεξήγησης εργαλείων και σχετικής αρθρογραφίας που έχει αναλάβει να κάνει. Πιστεύουμε στα startups και με πάθος, αφοσίωση, τιμή και χαρά θα αναλάβουμε το έργο αυτό.

Όλοι μας είμαστε thinkers, αλλιώς δε θα ασχολούμασταν. Ε, ήρθε λοιπόν ο καιρός να γίνουμε και doers!

David Altmann

David Altmann

Beast 2

Γειά σας!

Είμαι ο David, γεννημένος το 1977, μεγαλωμένος στη Γερμανία και ζω από το 2006 στην Ελλάδα (Θεσσαλονίκη).

Από το 2011 έχω την επιθυμία να φτιάξω την δική μου επιχείρηση. ‘Ολα ξεκίνησαν όταν διάβασα το bestseller του Tim Ferriss: “The 4 Hour Workweek” (που υπάρχει και στα Ελληνικά με τίτλο ‘Η εβδομάδα των τεσσάρων εργάσιμων ωρών. Μη δουλεύετε 9-5, ζήστε όπου θέλετε, ενταχθείτε στην τάξη των νέων πλουσίων!‘).

Αποφάσισα στα τέλη του 2011 να φτιάξω μια πρώτη ιστοσελίδα σαν ‘blog’, με θέμα την διατροφή, γιατί με ενδιαφέρει πολύ το θέμα αυτό. Ανακάλυψα μετά και το θέμα των affiliates, δηλαδή το να φτιάξεις ιστοσελίδες γύρω από ένα συγκεκριμένο προϊόν και να διαφημίζεις αυτό το προϊόν. Έτσι μπορείς να βγάζεις χρήματα κάθε φορά που κάποιος αγοράζει από την ιστοσελίδα σου.

‘Εχω διάφορες τέτοιες ιστοσελίδες και το θεωρώ ένα business model που έχει πάρα πολύ ενδιαφέρον.

Για το θέμα των startups έχω ενα τεράστιο ενδιαφέρον. Είμαι 100% σίγουρος ότι το να φτιάξεις κατι ‘δικό σου’ είναι μια λύση για την παρούσα Ελληνική οικονομική κατάσταση. Το βλέπω σαν ευκαιρία ειδικά για αυτούς που σπούδασαν κάτι επειδή το πρότειναν οι γονείς (επειδή ήταν η πιό ‘λογική’ λύση) και τώρα είτε ψιλό-μισούν την δουλειά τους, είτε δεν έχουν βρεί καθόλου δουλειά. Είναι τώρα μία ευκαιρία να φτιάξεις κάτι καινούργιο που βασίζεται σε ένα πάθος.

Ζούμε στην καλύτερη εποχή που υπήρξε ποτέ όσον αναφορά το να φτιάξεις κάτι δικό σου, ειδικά αν είναι internet based. Και είναι πάρα πολύ μεγάλη μου τιμή να βοηθήσω άλλους με τις συνεντεύξεις που προσφέρουμε εδώ. Γιατί, αν και πάρα πολλοί στον τομέα των startups λένε οτι είναι σημαντικό να κάνεις λάθη, εγώ νομίζω οτι είναι καλύτερα να μάθεις από τα λάθη (και από τις επιτυχίες) των άλλων 😉

Σας χαιρετώ!

 

Υ.Γ.: Συγχωρέστε με αν τα Ελληνικά στα άρθρα και στις συνεντεύξεις δεν είναι πάντα τέλεια. Είναι επειδή δεν μεγάλωσα στην Ελλάδα 🙂

Επικοινωνήστε μαζί μας

chat icon

Pin It on Pinterest

Shares
Share This